Programes educatius

Programa Educativo intro

A Aigües de l’Horta apostem per l’educació ambiental i la difusió de la cultura de l’aigua en les edats més primerenques. Per este motiu, disposem d’un ampli programa educatiu per a acostar el cicle urbà de l’aigua a escolars d’educació primària i secundària.

L'Espai de l'aigua

L'Espai de l'aigua

És una exposició permanent que oferix una àmplia informació documental i didàctica sobre el cicle integral de l’aigua. Està situada en l’Espai Ambiental del Vedat de Torrent.

A través de diferents activitats, tallers i jocs, els alumnes aprenen a conéixer la importància de l’aigua i a tindre respecte pel medi ambient.

La duració aproximada de la jornada és de 3 hores.

Aqualogía

Aqualogía

Consisteix en una jornada lúdica i educativa en què els alumnes viatgen a un món imaginari visualitzant un DVD i participant en uns tallers i jocs. A través d’este viatge, els alumnes aprenen el cicle natural i urbà de l’aigua i també a voler este recurs natural escàs.

La duració aproximada de la jornada és de 90 minuts, aproximadament.

A conseqüència de la pandèmia COVID-19 i amb l'objectiu de prioritzar la seguretat de l'alumnat, les sessions d'AQUALOGÍA es duran a terme temporalment de manera virtual. AQUALOGÍA 2.0 és una plataforma d'Educació Ambiental en la qual es pot accedir al llarg d'un mes a contingut interactiu entorn de la cura de l'aigua i del medi ambient. 

 

Descobreix més sobre Aqualogía 2.0 

 

Sol·licitar accés a Aqualogía 2.0 

 

Concurso de murales

Concurs de murals

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, s’organitza el concurs de murals “L’aigua és vida i arriba a tu”.

El seu objectiu és conscienciar de la importància de l’aigua i mostrar com forma part del nostre dia a dia.

Un concurs de murals que es fa mitjançant activitats creatives en les quals els alumnes d’educació primària i secundària poden participar en 2 categories.

Gota Viajera

Gota viatgera

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, s’organitza la funció teatral La gota viatgera entre els alumnes de primària amb l’objectiu de fomentar la consciència mediambiental.

Els alumnes actuaran amb els seus companys i descobriran el cicle natural i urbà de l’aigua, formes d’estalviar-la i la importància que té l’aigua per a tots els éssers vius del planeta.

La funció es duu a terme en teatres de cada municipi on gestionem el cicle integral de l’aigua.

Visita a la EDAR

Visita a l’EDAR

La visita a les instal·lacions de la depuradora servix per a transmetre quines són les necessitats de l’aigua i la seua disponibilitat tant a escala mundial com local. En la visita s’explica com el creixement de la població i la industrialització impliquen més esforços en la prevenció, la separació en origen dels contaminants i els tractaments cada vegada més intensius i especialitzats en les depuradores.

A més, s’exposen de manera senzilla els processos principals del tractament de depuració i la seua equivalència en el medi natural, i es fa participar els assistents per a implicar-los en la formació i conscienciació pròpies.